
donderdag 25 maart 2010

donderdag 18 maart 2010

Vandaag heb ik gekeken naar het licht en het geluid.
Het is vrij lastig om te kijken of het nou hard of zacht licht is, maar ik heb het geprobeerd en dit hiernaast is een voorbeeld ervan.
Geluid :
Man zegt: Wil je een groot geheim horen?
Meisje links zegt: vertel het me.
Man zegt: de komkommer doet niks.
Licht: Al het licht komt van achter het is natuurlijk licht van buiten.

Ik lever dit een beetje laat in. Ik had het namelijk al vorige week moeten doen. Vorige week heb ik de foto's stuk voor stuk geanalyseerd ik heb toen na deze punten bekeken: de camera shot, camera angles, camera movement en tot slot de conversation.
Hier zie je een voorbeeld. Wat ik dus vorige week heb gedaan.
Hier zie je een voorbeeld. Wat ik dus vorige week heb gedaan.
Camera shot: Medium close-up
Camera angles: low angle
Camera movement: Geen
Conversation : Geen
Camera movement: Geen
Conversation : Geen
donderdag 4 maart 2010
4 maart 2010

Vandaag hebben Chahida en ik gekozen om de film Princess diaries te analyseren. We hebben een hele leuke scene uitgekozen waarin de prinses een metamorfose krijgt. Wij hebben het 2 minuten durende filmpje onderling verdeeld. Zij analyseerde de eerste minuut en ik het tweede minuut. Het heeft me veel tijd gekost om deze blog te maken.
Om een film te analyseren moet je een paar vaardigheden hebben en een paar begrippen kennen. Begrippen zoals close up, medium shot en establishing shot. Dat zijn de meest voorkomende shots in een film. Nu ga ik het proberen uit te leggen.
Op deze foto zie je een close up. Maar hoe zie je nou dat het een close up is . Alseerst ga ik een definitie geven van een close up. Bij een close up foto wordt een bepaald deel van het onderwerp heel erg sterk naar voren gehaald. Zo zie je op deze foto dat het gezicht van het meisje heel erg na voren is gehaald. En zo een foto noem je nou een Close Up.
Op de foto hieronder zie je een medium shot. Dat is een opname waarin het object middelgroot is afgebeeld. Een personage vult vanaf zijn middel het beeld. Een medium shot laat een persoon tot de middel zien.
Een establishing shot ook wel totaalshot genoemd laat de gehele omgeving zien. Een establishing shot wordt vaak aan het begin van een film of aan het einde van de film gebruikt. Om de kijker duidelijk te maken waar het zich afspeelt.
Abonneren op:
Posts (Atom)